Højtlæsning redder kattenes liv

Hjælpsomme børn, læser højt for kattene på Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup. Det kan hjælpe sky og bange katte til at få tilliden til mennesker igen.

På Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup, har man fået en god - måske lidt spøjs - idé.

Børn fra byens skole kommer forbi internattet og læser højt for kattene. Både for deres egen, men også for dyrenes skyld.

Denne mandag er det blandt andet Ronja Kjær og Ida Albæk Jørgensen, der læser højt.

- Du gør dine læseteknikker bedre, du beroliger nogle katte. Du har det faktisk meget hyggeligt med det. Og du gør også nogle mennesker glade og gør deres arbejde nemmere, siger Ronja Kjær.

Idéen stammer fra Holland, hvor man har fundet ud af, at højtlæsningen kan skabe et tillidsbånd mellem mennesker og dyr.

- De fleste af de katte, vi modtager, er nogen, der er blevet efterladt af mennesker, så de har et stort behov for at få den tillid til mennesker, som de måske har haft engang, igen, fortæller Nicoline Kolind, der er veterinærsygeplejerske på internatet.

Og det lader da også til, at det hjælper. Katte, der har været sky og bange på internatet er blevet trygge og rolige, så de til sidst er blevet sendt ud til nye familier.


Seneste nyt

fra Nordjylland