Hør lægens gode råd: MRSA opdages sjældent

Samtlige nordjyske praktiserende læger er efter udbrud af MRSA på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital blevet informeret om stafylokokken.

Pia Sønderby Christensen, afsnitsledende overlæge på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital fortæller, at der er masser af mennesker, der er bærere af MRSA, men det er sjældent, at man opdager det, for stafylokokken giver i de fleste tilfælde ikke symptomer.

Tirsdag kom det frem, at der er fundet MRSA hos flere børn, der har været indlagt på Neonatalafsnittet på Aalborg Universitetshospital. De øvrige børn på afdelingen er podet, forældre og personale testes de kommende dage. 

Afdelingen har nu iværksat en større smittesporing, og det betyder, at samtlige af afdelingens 20 indlagte børn er blevet podet. Flere er konstateret som smittebærere. 

Derfor skal deres forældre nu også podes for smitten - sammen med personalet på afdelingen. Børn, der tidligere har været indlagt på afdelingen, vil også blive indkaldt sammen med deres forældre.

MRSA står for Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus. På dansk betyder det methicilinresistente stafylokokker.

Stafylokokker er en naturlig del af bakteriefloraen hos ca. 50 pct af alle mennesker, og man kan ikke mærke, om man har stafylokokker f.eks. i næsen eller på huden.

Det særlige ved MRSA er, at de er en type stafylokokker, der er resistente over for en række antibiotika, som ellers er standardbehandlingen mod stafylokokker. Blandt andet er de resistente overfor methicillin, der er i slægt med almindeligt penicillin. Men MRSA er ikke multi-resistent, og den kan derfor behandles.

- Man er velkommen til at kontakte afdelingen, hvis man har været indlagt og efterfølgende oplever, at ens barn får det dårligt, siger Pia Sønderby Christensen, overlæge, og tilføjer, at Aalborg Universitetshospital også har sendt information ud til samtlige praktiserende læger med vejledning omkring MSRA.

Se videoen og hør Pia Sønderby Christensens gode råd om MRSA.

 

Samtlige nordjyske praktiserende læger er efter udbrud af MRSA på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital blevet informeret om stafylokokken.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland