Positive landmænd: Høsten ser lovende ud i Nordjylland

Det ser lovende ud ved dette års høstudbytte for de nordjyske landmænd.

Det ser lovende ud ved dette års høstudbytte for de nordjyske landmænd. De seneste dage med voldsomme skybrud giver dog en lille bekymring, men det er ingenting i forhold til de tidligere høstsæsoner.

Sådan lyder det fra landbrugsorganisationen AgriNord, som fortæller, at langt de fleste af deres kunder er optimistiske omkring høstudbyttet.

Og et godt høstudbytte er særdeles kærkomment efter et begrænset udbytte de seneste to år. Sidste år var flere ugers tørke henover sommeren den helt store synder, og året før betød massive mængder regn, at flere landmænd helt måtte opgive at få dele af høsten i hus, ligesom meget af det korn, der blev høstet, efterfølgende skulle tørres.

Nu er det så de seneste dages voldsomme regnskyl, der driller landmændene. Blandt andre Kim Porsborg, der er driftsleder på Voldstedgaard ved Støvring. Her er høsten lige nu sat på pause.

- Vi kan ikke køre lige nu på grund af den nedbør, der er kommet, så vi får dem serviceret og gået godt igennem, så vi er klar, når det bliver tørvejr, siger han.

Våde marker og en voldsom regnbyge her og der, er dog ikke noget, der skræmmer Kim Porsborg - især ikke når han tænker tilbage på sidste sommer som bød på varme og tørke.

Hos landbrugsorganisationen Agri Nord er meldingen den samme – uanset hvad, bliver høsten bedre end sidste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland