Høje gebyrer på dagsordenen

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune skal onsdag se på sagen om de høje byggesagsomkostninger i kommunen.

Hvor skal pengene komme fra? Det er det store spørgsmål i sagerne om tårnhøje byggesagsomkostninger i Vesthimmerlands Kommune, og det skal kommunens økonomiudvalg se på onsdag.

Sagen er kommet på dagsordenen, efter det kom frem, at en minkavler sidste år måtte betale 350.000 kroner i gebyr for at få godkendt nogle byggeansøgninger i Vesthimmerlands Kommune. Det beløb er markant højere end i nabokommunerne, hvor gebyret i stedet ligger på 50.000 kroner.

Kommunens Teknik- og Miljøudvalg har tidligere foreslået, at man skal tilbagebetale gebyrerne fra 2013, så borgerne kun selv sidder med en udgift på 50.000 kroner.

Den idé falder i god jord hos økonomiudvalget, som vil tage pengene fra Teknik- og Miljøudvalgets egen pengekasse. Det vil udvalget imidlertid ikke være med til.

- Pengene skal tages fra den kasse, hvor de er gået ind, siger Niels Krebs Hansen (Kons.), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Det har betydet, at Teknik- og Miljøudvalget kun har indstillet, at man ændrer gebyret på sager fra 2014 - men altså ikke på sager fra sidste år.

Ikke desto mindre vil borgmester Knud Kristensen (Kons.), der er formand for økonomiudvalget, i dag fremlægge en udvidet plan for økonomiudvalget. I planen foreslår han, at man dels tilbagebetaler gebyrer over 50.000 kroner fra sager i 2013, og dels sætter et loft for sager i 2014 på 10.000 kroner.

- Det er sagt flere steder, at vi er den dyreste kommune. Det skal vi have børstet af os, for det kan vi ikke holde til, siger borgmester Knud Kristensen.

Om de andre medlemmer af økonomiudvalget vil bakke op om forslaget bliver besluttet på eftermiddagens udvalgsmøde. Derefter skal sagen tages op i byrådet, som kan tage den endelige beslutning omkring tilbagebetalingen af byggegebyrerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland