Højskoler hitter i sommerferien

Flere og flere voksne tager på højskole i sommerferien. Vrå Højskole melder alt udsolgt på de korte sommerkurser disse uger, og sådan er meldingen hos mange højskoler landet over.

Folkehøjskolernes Forening viser, at højskoler i hele landet har oplevet en stigning på hele 40 procent i antallet af kursister på korte sommerkurser, i løbet af de seneste ti år.

Vi er tilsyneladende vilde med at lære og lave noget kreativt i sommerferien og sammen med andre, vi i forvejen slet ikke kender, fordi vi søger fællesskabet, læringen og hyggen.

Det mener Søren Ottzen, der er stedfortræder på Vrå Højskole, hvor kursisterne i denne uge blandt andet arbejder med malerier, bronzestøbninger, fotokunst og for første gang er der i løbet af sommeren en række forfatterkurser på højskolen.

- Jeg tror, tiden er til at vi vil fordybe os, vi vil lære noget og udvide vores horisonter inden for vores interesseområder i ferien, siger Søren Ottzen og understreger, at der selvfølgelig også er det sociale aspekt og hyggen i et højskoleophold.

En af de kursister, der i øjeblikket er på Vrå Højskole er, Morten Sigersted Larsen. Han er til daglig skolelærer i Helsingør og underviser i billedkunst. På højskolen bliver han inspireret til nye ting han kan bruge når han kommer hjem, som for eksempel hvordan man laver bronzestøbninger af modeller, man også selv kreerer.

- Jeg er ikke typen, der tager på badeferie og bare ligger på stranden. Jeg kan godt lide at være her, der er en dejlig stemning masser af spændende mennesker og samtidig kan man være kreativ og bruge hænderne, det kan jeg gode lide, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland