Højtuddannede skulle vaske gulerødder

 Højtuddannede skulle vaske gulerødder

Aalborg tekniske skole har sendt højtuddannede ukrainere i landbrugspraktik på et gulerodsvaskeri i Nordjylland for at score danske skattekroner, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Aalborg tekniske skole hentede i slutningen af september sidste år de to veluddannede ukrainere til Danmark via en mellemhandler, der tjente tusindvis af kroner på formidlingen. Skolen sendte de ukrainske økonomer i praktik på et gulerodsvaskeri.
- Skolen lokker meget veluddannede ukrainere til Danmark og giver dem koldt og kynisk en discountuddannelse alene med det formål at få tilskud fra den danske stat. Det er en skandale, siger Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.
Viktoriya Sudakevych fra Ukraine blev i juni 2006 færdig med en femårig universitetsuddannelse inden for økonomi og ledelse. En uge senere blev hendes mand Vitaliy Chepis færdig med en bacheloruddannelse inden for økonomi og iværksætteri på et universitet i byen Uman i det centrale Ukraine.
Praktiklønnen til de færdiguddannede ukrainere på gulerodsvaskeriet i Nordjylland var på 8.559 kroner om måneden før skat ifølge oplysningerne til de danske udlændingemyndigheder.
Nyhedsbrevet 3F har i mere end en uge forgæves forsøgt at få en kommentar fra Aalborg tekniske skole.


Seneste nyt

fra Nordjylland