Politiets opfordring efter uheld: Hold afstand når du kører bil

Ingen personer kom heldigvis til skade, da to biler kolliderede, men der skete betydelig materiel skade, og politiet opfordrer nu bilister til at tænke sig godt om og holde afstand, så man kan nå at bremse, hvis bilen foran pludselig stopper op.

Den ene bilist overså, at den forankørende bilist pludselig holdt tilbage for to cyklister. Og den første bilist kørte derfor direkte ind i den bil, der holdt stille.

Det betød, at bilen, der holdt stille, blev skubbet fremad og således påkørte de to cyklister.

Det viste sig heldigvis, at de to cyklister ikke var kommet alvorligt til skade, men den ene havde slået albuen.

Sammenstøddet skete på Aalborg i Hjørring, og uheldet får nu politiet til at henlede bilisternes opmærksomheden på, at det er vigtigt at holde afstand til den forankørende bil, således at man kan nå at bremse i tilfælde af, at der pludselig sker noget foran. 

- Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for din standselængde. Sker der for eksempel noget uventet i trafikken omkring dig, kan din hastighed have afgørende betydning for, om du kan nå at standse og dermed undgå en ulykke, lyder det i en pressemeddelse fra Nordjyllands Politi.

 

Hvor meget betyder din hastighed for din standselængde?

Din standselængde er summen af reaktionslængden og bremselængden. Reaktionslængden er det antal meter, du kører fra du opdager forhindringen på vejen, til du træder på bremsen.

Ved 80 km/t kører du ca. 33 meter, mens du reagerer, og efter ca. 64 meter i alt holder du stille.

Kører du for eksempel  95 km/t, er din reaktionslængde ca. 39 meter, og din samlede standselængde er ca. 83 meter.

Forskellen på at køre 80 km/t og 95 km/t er bl.a., at du ved 95 km/t er ca. 19 meter længere om at holde stille i en katastrofeopbremsning.

I figuren har Rådet for Sikker Trafik anvendt en standard reaktionstid på 1,5 sekunder. Bremselængden er beregnet ud fra en katastrofeopbremsning.
I figuren har Rådet for Sikker Trafik anvendt en standard reaktionstid på 1,5 sekunder. Bremselængden er beregnet ud fra en katastrofeopbremsning.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland