Hold ferie og tjen penge

Det lyder vel næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Man kan faktisk tjene penge på at holde ferie - i hvert fald, hvis man har børn med masser af brugt legetøj.

Legetøj, bøger og tøj. Rebecca, Cirkeline og Jasmin fra Vestbjerg har sat deres brugte ting til salg. De bruger hvert år en dag på at lege kræmmere på Hals Børneloppemarked.

- Vi har lært at man skal prutte om prisen. Vi prøver at sælges vores ting for mest muligt og dem, der køber forsøger at betale lidt mindre. Det er rigtig sjovt at handle, siger 13-årige Rebecca Schrøder Mogensen.

Der er børneloppemarked hver onsdag i Hals fra 10-16 sommeren ud. Det er gratis at være med, men der er så stor rift om boderne at arrangøren ofte må afvise folk. Børneloppemarkedet er primært for børn fra Hals, men det bliver ikke håndhævet så hårdt, så børn andre steder fra kan også sælge deres ting, hvis der ellers er plads.

Cirkeline og Jasmins mor følger med på sidelinjen. Ikke nok med at hendes børn er gratis aktiveret i en ferie, der ellers kan være dyr, børnene tjener ligefrem penge.

- Hjemmefra har vi talt lidt om hvad ting skal koste, men det er helt dem selv, der bestemmer hvad de vil sælge deres legetøj for. De får lidt ekstra lommepenge ud af det og en hyggelig dag, så det er jo bare fint, siger Karina Jensen.

De tre pigers salg går strygende. Sidste år tjente de tre piger 2500 kroner på en dag.

- Sidste år brugte jeg de penge jeg tjente på en hamster. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal bruge pengene på i år. Måske tilskud til en computer, siger Rebecca.


Seneste nyt

fra Nordjylland