Hold øje med det grønne vand

Er dit vand pludselig blevet grønt? Så tag det bare roligt. Læs her hvorfor - og hvad du skal gøre.

Fra i dag er fjernvarmevandet hos Aalborg Forsynings fjernvarmekunder tilsat et grønt sporstof for at få opsporet utætheder i systemet – både hos de private kunder og i resten af rørsystemet.

Selvom farven ser giftig ud, er det grønne farvestof helt ufarligt. Hvis dit vand bliver grønt, er det dog et tegn på, at der kommer fjernvarmevand over i dit drikkevand.

Fjernvarmevand er ikke beregnet til at drikke eller bade i, og vi anbefaler derfor, at du hurtigst mulig får repareret dit varmeanlæg. Ring til din lokale VVS-fagmand, der kan hjælpe dig med at løse problemet.

Grønt vand i naturen
Hvis du derimod spotter det grønne vand i vandpytter, vandløb, søer eller andre steder i naturen, hvor det ikke hører hjemme, vil Aalborg Forsyning meget gerne kontaktes, da den slags forekomster kan betyde et læk et sted i rørnettet på vej ud til varmekunderne.

Det grønne farvestof er ikke skadeligt for naturen, og farven forsvinder efter kort tid.

Både utæthederne i de private anlæg og i fjernvarmenettet i øvrigt betyder mange liter mistet spædevand fra fjernvarmesystemet hvert år, og hver læk, der findes og lukkes, betyder dermed besparelser – både for den private varmekunde og for Aalborg Forsyning.

Erfaringerne fra andre danske fjernvarmeværker, der tidligere har kørt forsøg med at tilsætte grønt farvestof til fjernvarmevandet, viser, at det grønne farvestof afslører en masse små og større utætheder, hvilket betyder både økonomiske og miljømæssige gevinster.

Grønt vand flere steder i uge 46
Det grønne farvestof tilsættes fjernvarmevandet i det centrale fjernvarmenet fra denne uge, mens fjernvarmenettet i Hou, Vaarst/Fjellerad, Farstrup/Kølby og Ferslev/Ellidshøj følger efter i løbet af uge 46.

Oplever du grønt vand i dit hjem?
Kontakt en VVS-fagmand

Oplever du grønt vand på veje eller i naturen?
Kontakt Aalborg Forsyning på tlf: 9931 4800 eller via Aalborg Forsynings Facebook-side.


Seneste nyt

fra Nordjylland