Hollywood optager film på Bangsbo Fort

Kystmuseet Bangsbo Fort bliver ofte brugt som kulisse i forbindelse med danske filmoptagelser, Men nu er bunkeren også blevet brugt til de mere spektakulære optagelser af slagsen.

Det i Hollywood/Santa Monica baserede produktionsselskab Almighty Dog Entertainment har netop afsluttet en række optagelser på fortet til filmen Iron Cross, som nu er ved at blive færdiggjort i USA.

Filmen handler om D-Dag, invasionen i Normandiet i Frankrig 6. juni 1944. Den instrueres af Tino von Struckmann, og distribueres internationalt.

Ifølge produktionsselskabet er der ikke tidligere lavet internationale film, der viser så detaljerede sider af D-Dag, og ikke mindst hvor stort set alle roller og hændelser er baseret på virkelige personer og begivenheder, som de udspandt sig på dagen.             

Filmen var faktisk færdigindspillet, da Tino von Struckmann i efteråret besøgte Kystmuseet Bangsbo Fort, og efter at Struckmann – som han formulerer det – havde set hvor fantastisk et sted Bangsbo Fort er, tog han tilbage til USA og skrev et supplerende manuskript til filmen, som nu er blevet optaget.

Fra Kystmuseets side afventer man nu i spænding filmens færdiggørelse og den virkning det måtte have, at den bliver vist internationalt.

Mon ikke nogle gæster fra den kommende sommers krydstogter vil benytte anledningen til at tage en tur fra Skagen til Bangsbo Fort for at se, hvordan fortet på Pikkerbakken, der i filmen bliver til invasionskysten i Normandiet, i virkeligheden ser ud?


Seneste nyt

fra Nordjylland