Horsens sender AaB ud af top seks

To gule kort til Jores Okore blev dyre, da Horsens søndag eftermiddag gæstede Aalborg.

AaB’s vikariende cheftræner, Jacob Friis, skulle søndag forsøge at følge op på sin flotte debut i sidste runde, hvor AaB bankede Esbjerg 4-1.

Dagens modstander var AC Horsens, som skulle forsøge at ryste sidste uges ydmygelse i Parken af sig.

Det var to veloplagte mandskaber, som indtog græsset på Aalborg Portland Park.

Allerede efter 13 minutters spil blev den første bold sendt i kassen. Til stor glæde for hjemmeholdets fans var det Tom van Weert, som kunne sparke AaB foran, efter han modtog en dyb pasning fra Kasper Kusk.

Føringen holdt kun 12 minutter. Horsens’ angriber Kasper Junker sendte bolden ind bag Jacob Rinne efter AaB-forsvaret havde afværget flere forsøg fra udeholdet.

Bare tre minutter senere fik Horsens en gylden mulighed for at bringe sig foran for første gang i kampen. Jores Okore nedlagde Ulrik Drost i feltet, og det takserede kampens dommer, Sandi Putros, til et straffespark, som Drost selv sparkede ind til 1-2. Jores Okore indkasserede desuden en advarsel, og det skulle vise sig at blive rigtig dyrt for hjemmeholdet.

AaB kom hurtigt tilbage i kampen og efter 33 minutter kunne Kasper Kusk så bringe balance i regnskabet, da han sendte en AaB omstilling i kassen.

Det blev det sidste mål i halvlegen, men der var stadig masser af dramatik tilbage. I dommerens tillægstid begik Jores Okore frispark på kanten af eget felt, og så måtte Sandi Putros til lommen for at give Jores Okore hans andet gule kort i kampen, og dermed blev AaB reduceret til ti mand kort inden pausen.

En mand i overtal sad Horsens på det meste af spillet i anden halvleg.

Efter 61 minutter kunne Horsens så udnytte, at de havde flere spillere på banen end hjemmeholdet. Michael Lumb satte den sidste fod på et indlæg, der trillede gennem AaB-feltet og så var ’Den Gule Fare’ foran med 2-3.

I de døende minutter blev det også til 2-4, da Oliver Drost var alene i gennem med Jacob Rinne. Han forsøgte at drible forbi AaB-keeperen, men bolden røg i stedet over til Lasse Kryger, der selv kunne sætte bolden ind bag Rinne til kampens resultat 2-4.

- Det er ikke verdens bedste fornemmelse man står med efter sådan en kamp. Vi bliver nødt til at kigge indad for at se, om der var noget, som vi kunne have gjort anderledes. Ender første halvleg 2-2, og vi stadig er fuldtallige så kunne vi godt have været tilfredse med det. Det er nogle ting forsvarsmæssigt i første halvleg, der ikke står kniv skarpt, og så dummer vi og gevaldigt ved pludselig at være en mand i undertal, udtaler cheftræner Jacob Friis efter kampen.

Med nederlaget ryger AaB ud af top seks, da de bliver overhalet af netop AC Horsens. AaB får chancen for at spille sig tilbage i det gode selskab på næste søndag, hvor de skal på en svær opgave ude mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.