Hospitalsansatte uddannes til innovation

Aalborg Sygehus har uddannet 30 medarbejdere til at få skærpet evnen til at spotte løsninger på små og store problemer fra dagligdagen. [b]  [/b]

Aalborg Sygehus gik for et år siden sammen med Arkitektur og Design på Aalborg Universitet om at sammensætte et uddannelsestilbud for hospitalets medarbejdere, som kunne klæde dem på til at tænke nyt og innovativt. 
 
Undervejs i uddannelsesforløbet har medarbejderne arbejdet med at finde løsninger på nogle af de problemstillinger, som de hver især har oplevet i dagligdagen. Det har ført til bud på smarte opfindelser, som sygehusets Idéklinik nu hjælper med at få gjort til virkelige produkter.

- I stedet for at gå og irritere mig i dagevis over, at et eller andet ikke fungerer helt optimalt, er jeg nu begyndt at tænke på, om ikke der kunne være en smartere måde at gøre tingene på, siger sygeplejerske Anne Frey Madsen.
 
En gruppe medarbejdere har eksempelvis udviklet et bælte, som skal erstatte det dropstativ, som patienter med behov for intravenøs medicin er tvunget til at trække rundt med.

I 2009 etablerede Aalborg Sygehus en Idéklinik, hvor ca. 10 specialister i idéudvikling og kommercialisering sidder klar til at tage imod og behandle medarbejdernes gode idéer. Foreløbig har mere end 200 medarbejdere, patienter og borgere henvendt sig med idéer til opfindelser og forbedrede arbejdsgange på hospitalet.

Det har blandt andet resulteret i opfindelser, som sygehuset i flere tilfælde har haft held til at sikre patent på.

- Innovation handler ikke kun om at spare penge og ressourcer. Vi har på Aalborg Sygehus skabt en konstruktion, hvor vi med de rette opfindelser er i stand til at tjene penge på salg af patenter og rettigheder, til gavn for både sygehus, medarbejdere og patienter, siger projektleder Kirstine Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland