Hosta sætter omsætningsrekord

Omsætningen hos Hosta Industries A/S i Hjallerup blev den højeste nogensinde i regnskabsåret 2018/19. Nu kigger virksomheden ind i en ny konjunkturfase og har derfor investeret massivt i at blive klar til fremtiden.

Den nordjyske virksomhed Hosta Industries, der er specialiseret inden for automatiseret stålbearbejdning, herunder stans, optræk, svejsning, laserskæring, kantbukning og værktøjsfremstilling, har netop færdiggjort sit årsregnskab for 2018/19 med afslutning den 30. juni 2019.

Regnskabet viser, at virksomheden endnu engang sætter omsætningsrekord, om end væksten har været aftagende.

- Vi har haft en fantastisk udvikling de sidste 10 år. Siden 2009/10 har vi tredoblet vores omsætning, og det har været en både spændende og udfordrende rejse, siger CEO og indehaver Søren Mosevang og fortsætter:

- Væksten har dog være mindre i det seneste regnskabsår sammenlignet med tidligere, og der er ingen tvivl om, at vi nu kigger ind i en ny fase – både for Hosta Industries og for industrien generelt. Derfor har vi de seneste 12 måneder gennemført en række investeringer og strukturelle ændringer, som skal forberede virksomheden bedst muligt på de kommende år, hvor udviklingen er langt mere usikker.

Hosta Industries har blandt andet investeret i nye forretningsområder, der skal sprede risikoen og give virksomheden flere strenge at spille på. Investeringerne omfatter bl.a. en 3D-koordinatmålemaskine, en 3D-rørbukker samt kapacitetsudbygning med en ny CNC-drejebænk og en ny pladelaser med tilkoblet højlager. Hosta Industries har også investeret i en EN1090-2 certificering, der åbner for nye forretningsmuligheder med produktion til bærende konstruktioner samt på første del af implementering af nyt ERP-system:

- Vi har haft fokus på at investere inden for de områder, hvor vi kan udnytte vores kompetencer bedst, og hvor vi forventer den bedste konkurrencesituation. Det har ført til investeringer i nye forretningsområder og til en udvidelse af den eksisterende kapacitet inden for specifikke områder, forklarer business development director, Christian Mosevang, der ligeledes er indehaver.

Han siger supplerende, at Hosta Industries gennem alle årene har afskrevet investeringer med maksimalt fem års sigte til nul kroner. Det er den væsentligste årsag til, at regnskabet viser en markant faldende indtjening fra 8,8 millioner kroner i 2017/18 til 0,6 millioner kroner i 2018/19. Egenkapitalen ligger ved regnskabets afslutning på 35,4 millioner kroner.

- Som ejerledet virksomhed har vi den fordel, at vi selv kan bestemme, hvor langsigtet vores strategiske fokus skal være. Derfor har vi valgt at tage en meget stor udgift på et enkelt regnskabsår, og der er ingen tvivl om, at vi nu står godt rustet til at imødegå udviklingen i de kommende år, pointerer Søren Mosevang videre.

Han og broderen Christian vil følge både markedsudvikling og drift nøje i den kommende tid, og forventningen til indeværende regnskabsår er en omsætning på niveau med 2018/19 samt en forbedret indtjening. De påpeger dog, at udviklingen i virksomhedens økonomiske nøgletal vil afhænge af konjunkturudviklingen og aktivitetsniveauet inden for de brancher, som de leverer til.


Seneste nyt

fra Nordjylland