HP Byg vinder sundhedshus

Det bliver firmaet HP Byg A/S, der skal være totalentreprenør på at bygge Sundhedshuset i Brønderslev Kommune.

Det er Brønderslev Kommune og Region Nordjylland, der i fællesskab bygger det kommende sundhedshus på Tolstrupvej 91 i Brønderslev.

En række totalentreprenører er blevet bedt om at give tilbud på byggeriet af Brønderslev Sundhedshus. Disse tilbud er blevet gennemgået, og bestyrelsen for Brønderslev Sundhedshus I/S har underskrevet totalentreprisekontrakten med HP Byg A/S.

- Jeg glæder mig til at se det nye sundhedshus i Brønderslev begynde at tage form i de næste måneder. Der har været mange drøftelser i processen frem til nu, men jeg er ikke i tvivl om, at sundhedshuset vil bidrage positivt til udviklingen i Brønderslev. Huset vil også samle flere sundhedstilbud lokalt, og derved skabes færre indgange for borgeren til sundhedsvæsenet, siger Thomas Krog (SF), næstformand i bestyrelsen for Brønderslev Sundhedshus I/S.

Region Nordjylland og Brønderslev Kommune har i fællesskab modtaget 45,33 mio. kr. fra Sundhedsministeriet til etablering af Brønderslev Sundhedshus, der skal rumme både kommunale aktiviteter, og regionale aktiviteter - herunder almen læger.

Beløbet udgør ca. halvdelen af den nødvendige finansiering, så de to parter står hver især for restfinansieringen af hver deres andel af det samlede byggeri.

Der tages første spadestik til byggeriet den 29. oktober kl. 11.30 til det over 5.000 kvadratmeter store sundhedshus. Og Brønderslev Sundhedshus ventes færdig til indflytning februar 2015.

Region Nordjylland etablerer ligeledes sundhedshuse i Pandrup, Hurup og Sæby.


Seneste nyt

fra Nordjylland