Hund kørt over i rutchebane

Seks passagerer i Fårup Sommerlandsrutschebane, Lynet, fik sig i går en slem forskrækkelse, da en hund løb ind på rutschebanen og blev kørt ihjel.

Sommerlandet skriver i beskrivelsen af Lynet, at 'i forlystelsesparkernes verden er der én grundlov: Det skal være vildere, hurtigere og højere. Hele tiden! Det lever vi op til i Fårup med Lynet - en af Danmarks vildeste forlystelser'.

I går blev forlystelsen dog en smule for vild og stoppet i en kort periode, efter en mindre hund i terrier-størrelsen løb fra sin ejer og ind under sikkerhedshegnet. I samme øjeblilk passerer vognen, der kører op til 80 km/t, og rammer hunden.

- Vi lukkede Lynet ned med det samme og fik en snak med hundens familie og de gæster, som sad i Lynet. Imens gennemgik vores folk banen og tjekkede, at alt var sikkert nok til fortsætte kørslen. fortæller marketingschef Rasmus Mortensen fra Fårup Sommerland.

- Banen befinder sig i en højde på omkring en meter på stedet, hvor den lille hund på trods af sin størrelse alligevel var kravlet op. De forreste i vognen var godt klar over, at der var sket noget, mens de sidste dårligt nok registrerede hændelsen, siger Rasmus Mortensen.

Han afviser umiddelbart, at et barn ville kunne komme ud for en lignende hændelse men medgiver, at det teoretisk godt kunne ske.

Fårup Sommerland har ikke vurderet, at sagen gav anledning til at ulejlige myndighederne i form af politi eller Teknologisk Institut. Nordjyllands Politi var her til eftermiddag heller ikke vidende om hændelsen.

Fårup Sommerlands attraktioner skal gennem en uvildig test en gang om året, derudover kommer eksperter fra Teknologisk Institut på uanmeldt en gang om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland