Hunde bliver dumpet som aldrig før

Helt nye og nedslående tal fra Dyrenes Beskyttelse. På kun to år er der sket en fordobling i antallet af anmeldelser om mishandling og vanrøgt af dyr. En trist udvikling man har kunnet mærke på dyreværnsorganisationens internat i Frederikshavn, hvor stadi

I sine 13 år som leder af et af Dyrenes Beskyttelses mindste hundeinternater har Bente Dahl fra Frederikshavn aldrig oplevet noget lignende. Siden jul er der kommet hele fire såkaldte "hittehunde" ind.

- Det har været rigtig slemt i år. Jeg håber bestemt ikke, at det fortsætter sådan her. Det er dybt bekymrende, at man kan finde på bare at smide sine helt forsvarsløse dyr ud, siger Bente Dahl Til TV2/NORD.

Hunde, der bare bliver dumpet af deres ejere et eller andet sted i naturen er angiveligt et voldsomt stigende problem. Det viser en helt ny opgørelse fra Dyrenes Beskyttelse.

I 2006 var der 1.459 anmeldelser til Dyrenes Beskyttelse om vanrøgt og mishandling af dyr. I 2008 var tallet vokset til det dobbelte antal anmeldelser. Flest om hunde: 700 anmeldelser. Oftere og oftere om hunde, der bliver smidt væk.

Hos Dyrenes Beskyttelse har man ikke nogen entydig forklaring på de foruroligende tal. Men man har en formodning om at stadig flere vil undgå dyre dyrlægeregninger og derfor dumper man sine dyr.

MERE I TV2/NORD TIRSDAG KL. 19:30


Seneste nyt

fra Nordjylland