Hunde finder de tabte ting

Har du tabt din mobiltelfon, dine nøgler, dit høreapperat, din tegenbog eller noget andet, så fortvivl ikke. En hund fra Danmarks Civile Hundeførerforening kan højst sandsynligt finde det bortkomne.

Det er ganske gratis. Det koster blot lidt kørepenge at få en hundefører til at komme.

For ti år siden startede Danmarks Civile Hundeførerforening en eftersøgningstjeneste med almindelige hunde, og det er blevet en kæmpe succes. Der er nu over 150 registrerede medlemmer af eftersøgningstjenesten på landsplan, og i Nordjylland findes der cirka 13 hundeførere, der tager ud, når folk henvender sig og beder om hjælp med at finde en tabt genstand.

Succesraten, hvad angår det at finde tabte genstande er 60 procent.

Anni Andersen og hendes brune labrador Alma fra Hjørring har kun været med de sidste to år, men allerede nu har Alma fundet adskillige tabte genstande i Nordjylland.

Det er vigtig at pointere, det er almindelige hunde, der bliver brugt til eftersøgningstjenesten - hunde, som til daglig ligger i sofaen derhjemme. Det drejer sig kun om at træne sin hund op til at kunne finde frem til tabte genstande, og det kan man melde sig til hos en af DCH's hundeklubber i Nordjylland.

Tirsdag tager de 13 nordjyske hundeførere til Fårup Sommerland med hundene for at fejre 10 års-dagen, og gad vide, om der ikke bliver en ekstra godbid til de firebenede.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland