Hunde til optagelsesprøve for at blive besøgshunde

TrygFondens besøgshunde er populære, og derfor er det igen tid til optagelsesprøver, hvor de mest egnede hunde skal findes. Onsdag var der optagelsesprøve i Vellingshøjcentret i Hjørring, hvor 37 hunde blev testet.

Hver dag skaber besøgshundene glæde blandt beboere på plejecentre og andre plejeboliger i Danmark. For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.

Hundene bliver undersøgt grundigt og vurderet, da de skal være sunde, lydige og have overskud for at komme i betragtning. Der bliver derfor noget at kigge på, når besøgshundene og deres ejere møder op til session i Vellingshøjcentret.

- Besøget af en hund kan være med til at skabe glæde og bryde med en ensformig hverdag for beboere på plejecentre og andre institutioner, og det er for eksempel helt fantastisk at opleve, hvor glade mennesker med demens bliver, når der kommer en besøgshund. Hunde kan noget, mennesker ikke kan, og en varm pels og et snudepuf kan gøre en kæmpe forskel. Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde i 2010, var det netop for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, og fortsætter:

- Besøgshundene er populære, og efterspørgslen er stor blandt institutioner i hele landet. Det er ganske forståeligt, når man tænker på den positive effekt, besøgshundene har på de mennesker, der ellers ikke har mulighed for samvær med dyr i hverdagen. Vi glæder os derfor til at bidrage med flere gode stunder, siger Galina Plesner.

Besøgshunde udvælges af eksperter

En dyrlæge og adfærdseksperter vurderer hundene, inden de kan blive en del af besøgshundeordningen. Til sessionerne på plejecentrene bliver hundenes fysik undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen. Hundeadfærdskonsulenterne Irene Jarnved og Iben Meyer vurderer hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver.

Herefter sikrer Line Hindsgaul Alstrup og Galina Plesner fra TrygFonden, at hund og ejer er egnede og klar til at komme på besøg. Erfaringer vise, at mellem 60 og 70 pct. af de hunde, der kommer til session, bliver godkendt.

- Vi udvælger kun de hunde, der er egnede til at komme ud på plejecentrene. En TrygFonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner.

Onsdag var der optagelsesprøve på Vellingshøjcentret i Hjørring, hvor 37 tilmeldte hund mødte op, men det var altså langt fra alle, der bestod.

Består hund og ejer alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som plejecentre og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede.

I dag har TrygFonden Besøgshunde over 750 besøgshunde i korpset samt godt 800 plejecentre og andre plejeboliger, der har meldt sig for at modtage besøg.

 

Læs mere på besøgshunde.dk, hvor interesserede hundeejere og institutioner kan henvende sig for at blive en del af besøgshundeordningen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland