Hundeforsikring hitter

 Hundeforsikring hitter

Antallet af sygeforsikringer til hunde er steget kraftigt de seneste år. Alligevel er langt hovedparten af de danske hunde ikke forsikret mod sygdom og skader.

Der er godt 600.000 hunde som kæledyr i Danmark. Kun 15 procent af dem er forsikret mod sygdom. Trods de lave antal har der været en kraftig stigning i sygeforsikringer til hunde gennem de seneste 5 år.

- Hundene er større grad blevet et familiemedlem og så skal de jo også behandles, hvis de kommer til skade, siger Merete Leth Keller fra Dyrekassen Danmark.

Forsikringselskabet er specialiseret i dyr og har oplevet et boom siden selskabet blev etableret for 4 år siden. I dag har selskabet 13000 forsikringer. Der kan dog ikke forsikres mod alt.

- Arvelige sygdom forsikrer vi ikke mod, men stort set alt andet, siger Merete Leth Keller.

Et brækket ben - eller en korsbåndsoperation kan hurtigt løbe op i 10 - 15.000 kroner, så flere vælger forsikringen fremfor at risikere end aflivning af familiens bedste ven.

- Det sker ikke så tit i dag, men vi har da eksempler på, at familie må aflive deres hund, fordi de ikke har råd til en operation, fortæller Jakob Kjær Larsen, der er dyrlæge på Aars dyreklinik.


Seneste nyt

fra Nordjylland