Hundejere om badeforbud: - Det er latterligt

Nordjyske hundeejere raser over, at deres hunde ikke længere må bade på de strande, hvor der er blå flag. Borgmester i Jammerbugt Kommune kalder forbuddet latterligt.

Menneskets bedste ven, hunden, må ikke længere bade på strande, som har det blå flag. Et forbud, som forarger de nordjyske hundeejere, der fredag luftede deres firbenede ven på stranden i Blokhus.

- Det er latterligt. Jeg kan ikke forstå, de ikke må løbe ud i vandet, siger hundeejer Berit Brix.

- Det er jo pjat. Helt hen i vejret, siger Poul Holm, som også havde sin hund med på stranden.

Det er et nyt direktiv fra Friluftsrådet, der strammer reglerne på de danske strande med blå flag. Det sker, fordi sundhedsorganisationen WHO har lavet undersøgelser, der viser, at antallet af E-coli-bakterier stiger i vandet, hvis hunde bader i det.

- Der er både børn og voksne, der kan finde på at tisse i vandet, så jeg forstår slet ikke forbuddet, siger Berit Brix, og Poul Holm har også svært ved at forstå, at hans hund skulle udgøre nogen større sundhedsfare.

- Store skibe lukker også affald ud, der er fyldt med bakterier, siger han.

Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade mener slet ikke, at forbuddet er nødvendigt:

- Det går over gevind. Næste gang er det dem med fregner, der ikke må komme på stranden, siger Mogens Gade (Venstre).

Trods harmen over forbuddet er Jammerbugt Kommune dog nødt til at rette sig efter direktivet fra Friluftsrådet.

- Vi skal selvfølgelig leve op til det, så det kommer til at stå på vores hjemmeside. Men vi skal have en dialog med Blå Flag, om de bliver ved med at komme med fiduser som det her, siger Mogens Gade.

Der er ingen bødestraf eller anden straf, hvis du som hundejer overtræder det nye forbud. Men Friluftsrådet opfordrer borgere til at henvende sig til kommunen, hvis de oplever, at hunde bader på strande med blå flag.

Se et kort over nordjyske strande med blå flag her.


Seneste nyt

fra Nordjylland