Hunden Inge fandt 11-årige Sebastians høreapparet

Den femårige schæferhund Inge hjalp onsdag aften med at finde 11-årige Sebastians høreapparat, som han havde tabt i skolegården mandag.

I Sæby bor en ganske særlig hund. Schæferhunden Inge. Inge har nemlig evnen til at finde ting, som vi mennesker har tabt. Ja sågar evnen til at finde DNA og hårstrå.

Blandt borgerne i Sæby er Inge også bedre kendt under det fængende slogan: ”Hvis der er noget, du ikke kan finde, så kan du altid ringe til Inge.” Eller rettere Inges ejer, Ann-Birgitte Larsen.

quote Sebastian blev simpelthen så glad. Han strålede som en lille sol.

Ann-Birgitte Larsen, Inges ejer.

Og det gjorde en familie fra Aalborg Øst onsdag, fordi deres 11-årige søn Sebastian havde tabt sit CI høreapparat i skolegården i mandags. Et høreapparat til en værdi af 55.000 kroner, som Sebastian ikke kan undvære for at kunne høre.

Skolen iværksatte en større efterforskning mandag, men da det efter to dage ikke var lykkedes at finde Sebastians høreapparat, blev Inge tilkaldt.

Og med stor succes. Inge fandt nemlig høreapparatet efter kun fem til ti minutters søgen til stor begejstring for Sebastian og hans familie.

- Sebastian blev meget glad. Han havde tårer i øjnene - det havde vi faktisk alle sammen, for det havde været væk fra siden mandag, indtil det blev fundet onsdag aften, fortæller Sebastians mor, Susanne Holm Venneberg og indrømmer, at familien havde opgivet håbet om at finde det.

En særlig hjælper fra Sæby

Inge og hendes ejer Ann-Birgitte Larsen kørte hele vejen fra Sæby til Aalborg Øst onsdag aften for at hjælpe Sebastian med at finde sit høreapparat. En gestus Familien Holm Venneberg værdsætter utroligt højt.

- Det betyder rigtig meget for os, at Ann ville det. Vi skal også have købt en gave til Ann, da hun ikke ville have noget for at køre til Aalborg, siger Susanne Holm Venneberg.

Og for Ann-Birgitt Larsen handler det kun om én ting.

- Jeg tager ikke en krone for det, jeg gør det kun for at hjælpe, og selvfølgelig fordi mine hunde har uddannelsen til det. Så kan jeg lige så godt hjælpe folk, som har brug for det. Bare det at se, hvor glad Sebastian blev, det var guld værd for mig, fortæller hun og tilføjer.

- Sebastian blev simpelthen så glad. Han strålede som en lille sol, fortæller Ann-Birgitte Larsen.

Femårige Inge har tidligere været konkurrencehund og er trænet gennem Politiforeningen, som er det samme program politihunde bliver trænet igennem. Inge dog gået på pension arbejder derfor nu mest under titlen som ’ting-finder’.

Ann-Birgitte Larsen har desuden toårige Aase, som er igang med samme træningsprogram, som Inge har været igennem. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland