Hundetræning midt i Aalborg Centrum

To nordjyske hundetrænere har høje ambitioner om at deltage i store konkurrencer i ind- og udland. Og for at gøre hundene helt skarpe har de rykket træningen midt ind i Aalborg Centrum.

Januar måned er over os – og det er for mange ensbetydende med ny start og masser af sved på panden. Men det er ikke kun os mennesker, der kan komme på benhårdt arbejde. Det gælder nemlig især også for konkurrencehunde.  

To nordjyske hundetrænere, der begge har trænet hunde i mange år, plejer at træne i en lukket hal i Sæby. Men nu har de rykket træningen af hundene Raider og Rickey midt ind i Aalborg Centrum.

- Der er flere fremmede indtryk, som hundene skal forholde sig til herinde end dem, som vi selv kan skabe i en hal. Det er vigtigt at hundene er vant til nye indtryk, så det ikke forstyrrer dem under en konkurrence, siger Natalie Ranum fra Vester Hassing.

Begge hunde miljøtrænes i lydighed - og i den disciplin er koncentration en stor faktor.

- Det er rigtig svært for hundene at være koncentrerede, når der der er mange mennesker og lyde rundt omkring dem. Derfor er tænkte vi, at netop Aalborg Centrum var et godt sted at vænne dem til det, siger Simone fra Hjørring.

Den første udtagelses konkurrence for Raider og Rickey finder sted til april i Aars.  


Seneste nyt

fra Nordjylland