Hurraaaa – Lynet fylder ti år: Har kørt over 5 millioner kilometer

Fårup Sommerlands lynhurtige rutsjebane har 10 års jubilæum. Trods sin unge alder er Lynet den forlystelse, der har kørt allerflest kilometer i parken.

Det skal være vildere, hurtigere og højere. Sådan lyder grundloven i forlystelsesparkernes verden, og den nu ti år gamle rutsjebane, Lynet, lever i den grad op til loven.

Rutsjebanen er kendt for at skyde sine passagerer af sted med en acceleration på 0-80 km/timen på bare to sekunder. Det er kun Formel 1-biler, der kan overgå denne præsentation.

Accelerationen i Lynet skabes ved hjælp af elektromagnetisme. Forlystelsen skydes ud af starthuset med fuld kraft, og rutsjebanen adskiller sig derved fra andre forlystelser ved, at der er fuld fart på lige fra start.

På ingen tid hænger man 20 meter op i den nordjyske himmel, men man når ikke ligefrem at nyde udsigten over sommerlandet, før man er nede igen.

Parkens mest populære rutsjebane

Lynet er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste rutsjebane, og på trods af den kun fylder ti år, er det den forlystelse i Fårup Sommerland, der har kørt allerflest kilometer.

Hele fem milloner kilometer er det blevet til. Det svarer til at køre mere end 12 gange rundt om jorden. Og næsten ligeså mange kilometer, der er kørt, ligeså mange gæster har fået en tur med Lynet.

Hver sæson har mellem 400.000 - 500.000 gæster nemlig kørt en tur i den populære rutsjebane, og det betyder, at den  er tæt på at have kørt med fem millioner gæster.

Orkanen
Orkanen
Foto: Henning Bagger

Til sammenligning er Orkanen prøvet af 2.126.817 gæster og har kørt 65.609 kilometer siden den blev bygget i 2013.

Falken.
Falken.
Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Falken har kørt 338.125 kilometer og er prøvet af 4.782.815 gæster siden Fårup Sommerland begyndte at tælle dem i 2008. Falken er bygget i 2004, så den har formentligt kørt med endnu flere. Sommerlandet gætter på omkring 6.700.000 passagerer.

Mine-Expressen.
Mine-Expressen.
Foto: Fårup Sommerland

Mine-Expressen, som er bygget i 1992, og fejrede 25-års jubilæum sidste år, har sammenlagt kørt 266.131 kilometer og med 6.961.723 gæster, er det den mest besøgte forlystelse i parken.

Grunden til at Lynet har kørt klart flest kilometer, er, at der kun kan være seks personer i hver vogn.


Seneste nyt

fra Nordjylland