Hurtig hjælp til nordjyderne

Hver dag rykker ambulancer og paramedicinerbiler ud til nordjyder, og de kan være trygge ved beredskabet. Regionens opgørelse af tal for "første bil på stedet" viser, at 92,1 procent af regionens biler er fremme inden for de aftalte 15 minutter efter opkald.

Dermed markerer Nordjylland sig som den region, der har taget det største hop fremad efter de nye kontrakter om ambulancekørsel startede. I 2009 var det således kun 86,9 procent af opkaldene, der blev nået indenfor 15 minutter. Nu er der 90,2 procent.
Det viser en ny statusrapport fra regeringens akutudvalg.

Men det tal markerer første ambulance på stedet. Regionens egen opgørelse over første bil på stedet med sundhedsfagligt personale viser en procent på 92,1.

- Det svarer ganske godt til vores egen tro på, at vores akutberedskab fungerer godt. Vi mener, det er vigtigere at snakke om den første bil på stedet, uanset om det er en paramedicinerbil eller en ambulance. For det er den hurtige hjælp, der betyder noget for patienten. Det er et område, vi har investeret voldsomt i gennem de senere år, så det er dejligt at se, det også giver resultat, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland.

- En af grundene til, vi kan holde den gode responstid er netop paramedcinerbilerne. Vi er jo nødt til at være særligt kreative for at klare vores meget udstrakte geografi og sikre borgerne hurtig hjælp, fortsætter Jens Winther Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland