Husdyr på vejene

Lige nu er det højsæson for husdyr der bryder ud af indhegningerne og løber ud på vejen. Tidligt i morges påkørte en taxi med en vagtlæge en ko ved Løgstør.

Det kunne være gået grueligt galt da taxien tidligt i morges kørte ind i en ko i nærheden af Løgstør.

-Jeg kan huske flere eksempler på at vi har haft færdselsuheld med dødelig udgang på grund af at en hest eller en ko er blevet smidt ind i bilen, siger vagtchef Henrik Beck, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

Det er landsmanden pligt at sørge for at indhegningen er i orden, så derfor tjekker landmand Per Vestergaard hver morgen sine hegn. Han har prøvet at blive ringet op af naboerne fordi hans køer var brudt ud.

-Det er det værste vi ved når der er nogen der ringer og siger at vores køer er ude. Men vi er hurtig ude og få samlet nogle folk og få dem ind igen, siger landmand Per Vestergaard fra Dronninglund til TV2/NORD.

Ifølge politiet er det begrænset hvad bilisterne selv kan gøre for at undgå påkørslerne.

-En mørk ko på en mørk landevej. Det er det knageme svært at garderer sig imod som bilist, men man skal selvfølgeligt aldrig køre stærkere end forholdene de tillader, siger vagtchef Henrik Beck, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

Hverken chaufføren eller den læge der var passager i taxien kom noget til ved påkørslen, og koen slap også fra uheldet med livet i behold.


Seneste nyt

fra Nordjylland