Husejere føler sig snigløbet

En gruppe borgere i Aalborg føler sig fuldstændig kørt over af kommunen. De har fået besked på at rive dele af deres huse ned, selvom alle tilladelser er i orden.

- Jeg kunne slet ikke sove om natten, da vi pludselig fik brev om, at vi skulle rive vores carport ned indenfor to måneder, siger Dorthe Steffensen, der bor på Strandbyvej i Aalborg.

- Jeg får bare et koldt og kynisk brev på ti linjer om, at vores udestue skal rives ned - eller også skal kloakforholdene bringes i orden. Uanset hvad jeg gør, vil det koste mig omkring 200.000 kroner. Det er en uforskammet behandling af en borger, siger Søren Jensen på Athenevej i Gug.

Aalborg Kommune har gennemgået deres kloaksystemer og fundet af, at en række husejere skal rive deres tilbygninger ned -selvom kommunen gennem årene har givet tilladelse til de mange tilbygninger.

- Det er helt grotesk. Husejerne har indrettet sig i tillid til en tilladelse fra en offentlig myndighed, der så kommer efter 15 år og siger, at det skal rives ned. Det hænger ikke sammen, siger Finn Bødstrup, der er advokat for husejerne på Strandbyvej.

Fra kommunen lyder det, at man ganske vist har givet en byggetilladelse - men ikke en tilladelse til at bygge ovenpå en kloak.

- Kommunen har sovet i timen, de burde om nogen have kendt til alle servitutter på en grund, før de giver byggetilladelse, siger advokaten.

Kommunen har stævnet husejerne og trækker dem nu i retten.


Seneste nyt

fra Nordjylland