Husleje skal sætte stopper for billig fredagsøl

Fredagsbarerne må ikke længere låne gratis lokaler af universiteterne mener Konkurrencestyrelsen. "Småligt", lyder det fra Aalborg Universitet.

Gratis lokaler er konkurrenceforvridende
Studentersamfundet ved Aalborg Universitet har, ligesom på alle andre af landets universiteter, hidtil lånt lokaler fredag eftermiddag til deres fredagsbar.

Nu har konkurrencestyrelsen gjort opmærksom på, at de gratis lokaler kan være konkurrenceforvridende.

Restaurationsbranchen sure over billig øl
Det er Danske restauranter og cafeer, der har bedt konkurrencestyrelsen om at kigge reglerne efter i sømmene. De har længe været utilfredse med de billige øl i landets fredagsbarer.

"Småligt"
Den holdning har de ikke meget til overs for på Aalborg Universitet. I en pressemeddelelse betegner prorektor Hanne Kathrine Krogstrup afgørelsen som "Smålig".

- For mig lyder det, som om branchen skyder sig selv i foden. Vi taler om studerende, som skal bo og leve for 4000-5000 kroner om måneden, og som hygger sig sammen i fredagsbaren samtidig med, at de kan købe en billig øl. Det gør hverken fra eller til for restaurationsbranchens økonomi, at de studerende har denne fornøjelse, lyder det fra Hanne Kathrine Krogstrup.

Universitet bakker op om fredagsøl
Prorektoren understreger at fredagsbarerne er en meget vigtig del af studiemiljøet og, at universitetet bakker op om de billige fredagsøl.

- På Aalborg Universitet vil vi naturligvis følge Konkurrencestyrelsens henstillinger, hvis vi får besked på det, men vi vil også medvirke til - i det omfang det overhovedet er muligt - at opretholde traditionen for fredagsbarer. Vi vil holde et møde med de studerende om, hvordan vi eventuelt håndterer betaling for husleje, el og varme, forklarer Hanne Kathrine Krogstrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland