Huspriser i tre nordjyske kommuner rammer topniveau

Nye tal viser, at huspriser i Jammerbugt, Aalborg og Frederikshavn Kommune, har krydset finanskriseniveauet.

For tre år siden var det kun Aalborg Kommune, der lå over niveuaet på huspriser, som det så ud før boligboblen brast. Nu har to andre nordjyske kommuner fulgt trop, viser tal fra Boligsiden.dk. 

Det er væksten på markedet for villaer og rækkehuse, der gør, at Jammerbugt Kommune og Frederikshavn Kommune nu også ligger over niveauet fra tiden lige inden finanskrisen ligesom 15 andre af landets kommuner. 

- Boligmarkedet har været særdeles aktivt i perioden (Red. i de seneste tre år). Det skyldes hovedsageligt den lave rente, og så har vi fået finanskrisen på tilpas lang afstand til, at vi for nogle år siden igen begyndte at tro på markedet, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

- Fortsætter priserne med at vækste, kan vi forvente at få endnu flere kommuner med de kommende år. Lige nu ser vi et husmarked, hvor der er grønne tal i alle regioner, når vi ser på salgspriserne, og derudover kan vi se, at efterspørgslen fortsat er stor, i det salgstiden falder. På en måned er den på landsplan i gennemsnit blevet otte dage mindre.

I alt er 17 kommuner nu over niveauet fra før finanskrisen. Særligt er det de store byer der har klaret sig godt. 

- Derfor ser vi også, at den positive udvikling spreder sig som ringe i vandet ud fra de punkter, hvor priserne hurtigst nåede niveau. Det betyder, at mange af de københavnske omegnskommuner er kommet med, ligesom priserne i Aarhus har haft en afsmittende effekt på nogle af de omkringliggende kommuner, siger Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland