Huspriserne stiger i Nordjylland: Så meget koster et hus i gennemsnit

På trods af prisstigningen er det stadig i Nordjylland, man finder de billigste huse. Foto: Henning Bagger, Scanpix

Huspriserne er stadig højst i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, men Nordjylland kravler opad.

Hvis du har investeret i en villa eller et rækkehus i det nordjyske i løbet af februar, har du i gennemsnit betalt 9.277 kroner pr. kvadratmeter. Og selvom det måske ikke er meget, når man skeler til andre regioner, så er det faktisk en stigning i kvadratmeterprisen på 6,5 procent i forhold til året før.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Endnu større er stigningen, når det kommer til ejerlejligheder. Her lå kvadratmeterprisen på 16.277 kroner i februar, og det er en stigning på 9,6 procent i forhold til februar 2016.

Det er traditionelt i Nordjylland, man kan finde de billigste huse – og det er også her i regionen, at husene er sværest at komme af med. Salgstiden var i februar 215 dage. Det er kun i Region Syddanmark, at der går længere tid, før blækket er tørt på købskontrakten – her er salgstiden 225 dage.

Med stigninger i prisen og faldende liggetid lysner det forude.

- Nordjyderne er ved at komme på niveau med resten af Jylland, og det er et udtryk for, at de seneste års vækst på markedet nu kommer ud i alle afkroge af landet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I februar 2017 var der udbudt 5.484 boliger i Nordjylland.

Boligsidens Markedsindeks februar 2017. Foto: boligsiden.dk

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord