Huspriserne stiger med tre procent

Det sidste år er huspriserne i Region Nordjylland steget med tre procent, mens sommerhusene falder.

Mens huspriserne i Region Hovedstanden brager derudaf med husprisstigninger på næsten syv procent og svimlende kvadratmeterpriser, ser det noget mere moderat ud i Nordjylland. 

I hovedstaden er gennemsnitsprisen på villaer og rækkehus på 22.746 kroner pr. kvadratmeter. I Nordjylland er det noget billigere at få tag over hovedet. Her koster en kvadratmeter i gennemsnit 9.138 kroner. Det viser nye tal for boligsalget fra boligsiden.dk. 

På et år er huspriserne i Nordjylland steget gennemsnitligt med 3,2 procent, mens sommerhusejerne må konstatere, at priserne på fritidshuse er faldet med 1,6 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. 

Sommerhusejerne kan dog glæde sig over, at priserne den seneste måned er gået frem med hele 6,1 procent. Til gengæld tager det længere tid at sælge fritidsboligen.

Det seneste år er salgstiden på nordjyske fritidshuse steget med 8,5 procent til 388 dage - alene fra april til maj måned er salgstiden steget fra 343 dage til 388. Landsgennemsnittet er på 277 dage. 

Salgstiden på nordjyske villaer og rækkehuse er faldet med knap seks procent - fra 229 til 215 dage. 

Huspriserne i Nordjylland er steget med 3,2 procent, mens priser på fritidshusene er faldet med 1,6 procent.
Huspriserne i Nordjylland er steget med 3,2 procent, mens priser på fritidshusene er faldet med 1,6 procent.
Foto: boligsiden.dk

 


Seneste nyt

fra Nordjylland