Hvad er op og ned? Juridisk chef svarer på spørgsmål om sygehusgrunden i Terndrup

I et 19 minutter langt og uredigeret interview svarer Region Nordjyllands juridiske chef på spørgsmål om den tidligere sygehusgrund i Terndrup.

Den langvarige og mildest talt spegede sag om den tidligere sygehusgrund i Terndrup, der indtil for nylig var ejet af Region Nordjylland, bliver ved med at trække overskrifter.

For det er mildest talt svært at finde ud af, hvad politikere og embedsmænd vidste, og hvornår de vidste det. Hvordan salget af sygehusgrunden til det nu hedengangne IF Group blev sat i stand. Om den forurenende grund blev oprenset og fyldt op med forurenet jord fra andre depoter og meget, meget mere.

Torsdag aften i Nordjylland LIVE kunne TV2 Nord fortælle, at Region Nordjylland ikke modtog dokumentation på den jord, der blev kørt på grunden af IF Group, og at det er nye oplysninger for flere regionsrådsmedlemmer. 

Ligeledes kunne vi fortælle, at opfyldningen af grunden formentlig er af så ringe en kvalitet, at ambitionen om at bygge boliger på grunden er at skyde over målet. Jorden kan efter alt at dømme nemlig ikke bære et boligbyggeri.

Den langstrakte sag har efterladt TV2 Nord med en lang række spørgsmål, vi indtil nu ikke har kunnet få klart svar på, men torsdag stillede Region Nordjyllands chefjurist Peter Larsen så op til et længere interview, hvor han svarer på journalist Per Harders lange række af spørgsmål.

Aftalen for interviewet er, at det bliver bragt uredigeret her på tv2nord.dk. Derudover har både Per Harder fra TV2 Nord og Peter Larsen fra Region Nordjylland frit spil til at stille spørgsmål og komme med svar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland