John og Sofie på Borgen: Hvad mener politikerne egentlig?

Folketingsvalget er lige op over, men hvor skal du egentlig sætte dit kryds? John og Sofie fra Nordjylland har undersøgt, hvad politikerne egentlig mener.

To nordjyder er taget en tur til Christiansborg i hovedstaden for at finde ud af, hvad de forskellige partier egentlig mener, og hvad de vil gøre for Nordjylland. 

Anledningen er tirsdagens udskrivning af Folketingsvalget til 5. juni.

Sofie Krebs Lozina er gymnasieelev, og hun skal til stemmeurnen for første gang. Hun er taget med på borgen for at finde ud af, hvad partierne står for. John Christensen er pensioneret murer. Han har pakket lommerne fulde af spørgsmål, som de garvede politikere skal svare på.

Du kan se med, når John og Sofie møder alle politikere her. 

- Politikere vil jo ofte helst svare på noget andet, end det man spørger om, men vi havde dem jo på tomandshånd, så de kunne ikke så godt løbe fra spørgsmålene. Det betød nu ikke, at vi fik svar på det hele, siger John Christensen. 

quote Jeg er blevet meget mere sikker på, hvad jeg skal stemme på.

Sofie Krebs Lozina, førstegangsvælger

John Christensen er med sine 66 år ikke ny i stemmeboksen. Han tog til Christiansborg med en åben mine, da han var lidt i tvivl om, hvor krydset denne gang skulle sættes. Turen har dog bekræftet ham i, at han sætter sit kryds, hvor han plejer. Gymnasieeleven, Sofie Krebs Lozina, er 18 år gammel. Hun tog på borgen for at blive klogere på, hvilken politik partierne står for. Hun skal nemlig snart sætte sit kryds for første gang til folketingsvalget 2019.

- Jeg har lært en masse om politik, og hvordan det foregår derover. Jeg er også blevet meget mere sikker på, hvad jeg skal stemme på. Jeg fik bekræftet mange af de ting, som jeg tænkte, om de forskellige partier, men ikke var helt sikker på, siger Sofie Krebs Lozina.

Hvis du vil blive klogere på, hvor du skal sætte dit kryds ved folketingsvalget 2019, så kan du se alle afsnittene af 'John og Sofie på Borgen' her. Du kan også tage kandidattesten, hvor du kan finde ud af, hvilke nordjyske politikere du er mest enig med: Folketingsvalg 2019 - kandidattest finder du her. 


FV19 - Folketingsvalg

060619 Christina Egelund

LA-profil efter valgnederlag: - Afviser ikke at stille op igen

Christina Egelund

Formænd: Vi begik for mange fejl

070619 Mette Frederiksen

play Hvis Mette bliver statsminister: - Nordjylland er mit udgangspunkt

mette frederiksen 1.maj

Mette Frederiksen inden forhandlinger: Jeg udelukker ikke nogen

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland