Debat om pensionen: Hvad skal der ske med de nedslidte?

Foto: Robert Bedsted

Efterlønnen er så godt som fjernet. Pensionsalderen stiger. Men hvad med de nedslidte? Det diskuterer tre nordjyske folketingspolitikere ved borgermøde i Aalborg.

Vi skal være ældre og ældre, før vi kan gå på pension. Men det kan være vanskeligt at holde længe nok, for dem der har et fysisk hårdt arbejde.

Det satte en række forbund i dag fokus på ved en stor debat i Vejgaard Hallen i Aalborg. Her var 250 lønmodtagere mødt op for blandt andet at høre tre nordjyske folketingspolitikers bud på et godt arbejdsliv og en værdig tilbagetrækning.

Og her var der enighed om, at de nedslidte skal have lov til at stoppe først.

- Man skal have bedre mulighed for at skifte branche, hvis det job, man har haft i en årrække, begynder at sætte sig sine spor, siger Torsten Schack Pedersen, folketingsmedlem (Venstre).

00:15 Luk video

Bjarne Laustsen er enig:

- Når efterlønnen klinger af og førtidspensionen ikke fungerer, bliver vi nødt til at give borgerne en rettighed, så det bliver differenceret, så dem der har haft et hårdt langt arbejdsliv, kan trække sig tilbage, siger Bjarne Laustsen, folketingsmedlem (Socialdemokratiet).

00:13 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord