Hvem i alverden er Laurits Tuxen?

Laurits Tuxen er så ukendt, at TV2/Nord ikke har et billede af et af hans malerier i det store arkiv. Maleriet herover er malet af Krøyer. Og netop på grund af manglende kendskab skal der nu være en ny udstilling med skagensmaleren.

Mange aner ikke, hvem Laurits Tuxen er - eller i hvert fald ikke nok. For nu skal skagensmaleren, som betragtes som en af de væsentligste, gøres mere kendt via en ny udstilling. Og den søger Skagens Museum nu privatejedebilleder til.

En ny udstilling på Skagens Museum skal øge kendskabet til skagensmaleren Laurits Tuxen. For selvom han betragtes som en af de væsentligste malere, så har han aldrig været lige så folkekendt som blandt andre Krøyer. Derfor søger museet nu billeder fra privateje til udstillingen.

Det bliver den første udstilling med Laurits Tuxens malerier i 25 år. Et andet mål er også, at nuancere kendskabet til skagensmalerne som helhed.

Ejer man et skagensmaleri af Laurits Tuxen kan man henvende sig til Skagens Museum via dette link: http://www.skagensmuseum.dk/index.php?id=1843

Flere nyheder fra TV2 Nord