Borgmester fik uventet besøg: - Hvem mangler en ko?

Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen fik en noget uventet morgengæst, da en ko stod i hendes have klokken 8.30 mandag morgen.

Hvad byder man uventede gæster?

Det spørgsmål gav mandag morgen lidt flere rynker i panden, end det plejer for Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen.

Ude i hendes have stod nemlig en firbenet gæst, som hun ikke havde inviteret.

quote - Da jeg kiggede ud ad vinduet, gik der rigtig nok en ko.

Birgit Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune (S).

- Vi sad og spiste morgenmad i køkkenet, og så siger min mand, at der går en ko ude i haven. Jeg tror bare, at han siger det for at få mig til at kigge op fra avisen, så jeg spørger ham, om det ikke bare er et rådyr. Men da jeg kiggede ud ad vinduet, gik der rigtig nok en ko, siger Birgit Hansen.

Lige udenfor Birgit Hansens og mandens køkkenvindue gik den uventede gæst og nød godt af græsset i baghaven.

- Jeg ved virkelig ikke, hvor den kommer fra. Vi bor ude på landet, men der er ikke noget sted lige i nærheden, hvor der går køer, så den er gået et stykke, siger Birgit Hansen.

Hvem mangler en ko?

Koen så umiddelbart både glad og rolig ud, så både Birgit Hansen og hendes mand synes egentlig, at det var meget hyggeligt, men så slog det dem: Hvad gør man ved en ko i haven?

Løsning blev et opslag på Facebook, hvor Birgit Hansen kort og præcist skrev: Hvem mangler en ko?

Opslaget fik hurtigt over 100 kommentarer og 12 delinger, og blandt alle de mere eller mindre gode og sjove bud som ”Lad den gå et par timer - så er plænen klippet, og der bliver gødet samtidig med”, ”Er det ikke den nye KOnservative, der kigger forbi?” og ”Pas på, det er en Venstre-mand undercover”, kom der også reel hjælp ud af opslaget.

- En på Facebook skrev i indbakken til mig, at vi skulle se på øremærket, så kunne man finde ejeren, siger Birgit Hansen.

Gået over til naboen

Birgit Hansens mand og deres nabo er nu gået i gang med at finde øremærket på koen, så de kan finde frem til dens rette ejer.

quote - Det var hyggeligt, og den var meget velkommen.

Birgit Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune (S).

I mellemtiden har koen fundet nye græsgange. Den er gået på besøg hos naboen, som er en smule mere vant til køer end Birgit Hansen og hendes mand, så han har nu overtaget ansvaret for at finde koens ejer.

- Vi har haft ræve og rådyr, men aldrig en ko før. Det var hyggeligt, og den var meget velkommen, siger Birgit Hansen.

Hvad byder man uventede gæster?

Men tilbage til spørgsmålet, som den her artikel startede med; hvad byder man uventede gæster – og især når der er tale om en ko?

- Jeg overvejede, om vi skulle give den en gulerod eller noget, men den virkede glad og tilfreds med græsset i vores have, siger Birgit Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland