Hver fjerde har stress: Aalborg vil løse problemet med meditation

Aalborg Kommune tilbyder et meditationskursus, der skal hjælpe de stressramte borgere.

Hver fjerde aalborgenser har et højt stressniveau. Det går udover det mentale helbred og ødelægger søvnen og humøret.

Hos Aalborg Kommune forsøger man at løse problemet ved hjælp af meditationskurset Åben og Rolig, der bliver tilbudt på Center for Mental Sundhed.

- Vi ser, at mange, der kommer igennem kurset, kommer tilbage og udfylder den rolle, de havde i samfundet, før de fik stress. Så det er enormt livsbekræftende som politiker at se, at vi har tilbud, der giver borgerne en fantastisk mulighed for at komme tilbage til deres liv, siger Mads Duedahl (V), rådmand for Kultur- og Sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune.

quote Det er enormt livsbekræftende som politiker at se, at vi har tilbud, der giver borgerne en fantastisk mulighed for at komme tilbage til deres liv.

Mads Duedahl (V), rådmand, Kultur- og Sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune

Kurset er udviklet af en psykolog og har mødt stor ros. Når man er stresset, bruger man meget energi og fokuserer meget på at løse sine problemer lige nu. Ved hjælp af meditation, kan man falde til ro og fokusere på nuet. 

- Det er gået godt med kurset indtil videre. Vores evalueringer viser, at vi har en høj tilfredshed, og der er positive tendenser i forhold til at sende folk tilbage på arbejde, siger Christian Gaden Jensen, psykolog og udvikler af Åben og Rolig.

Stresskurset har kørt i cirka to år nu og indtil videre har flere end 2.000 borgere været igennem.

- Jeg synes, det er en enorm gevinst at have det her tilbud. Vi ser borgere, der er dybt angste og depressive, men som også bare har stress og har svært ved at være der for deres familie og har svært ved at passe deres arbejde. Og her hjælper kurset rigtig meget, siger Mads Duedahl. 

Har man tegn på stress, kan man blive henvist til kurset af sin læge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland