Hvordan går det til? Sang og musik under vand

Et naturstridigt fænomen, hvor vand og musik går op i en højere enhed, kan opleves fredag og lørdag i Skagen.

Naturstridigt er det første ord, der falder én ind, når man møder fænomenet. Og naturstridigt er lige præcis, hvad det er. Verdens første undervandsband er lige nu i Skagen for at gøre sig klar til koncert i den kommende weekend, og selv om det udfordrer et par fysiske love, er undervandsmusik blevet en succes.

Indtil videre er koncerterne AquaSonic blevet spillet i blandt andet England, Polen, Pourtugal og Rusland, og bandet er blevet interviewet til BBC, Al Jazeera og Radio Columbia. Nu er turen så kommet til Skagen, og publikum kan godt begynde at glæde sig.

- Nu har jeg aldrig selv siddet blandt publikum, fordi jeg jo spiller med i bandet. Men jeg har hørt publikum fortælle, at de sidder og holder og trækker vejret sammen med os i bassinerne, fortæller Laila Skovmand, der er komponist.

quote Hun åbner munden og får en masse vand ind, men hun holder en luftboble, og det er den, hun synger igennem.

Laila Skovmand, komponist, om sangteknik under vand

Konceptet er, at det fem mand store band lader sig nedsænke i hver deres mandsstore akvarium, der er helt fyldt med vand. Med vandet som med- og modspiller giver de så en koncert, hvor lyden fra både instrumenter og stemmebånd får en særlig klang. 

Instrumenterne er selvfølgelig specialfremstillede til at spille under vand, og sangeren må da også bruge en særlig teknik for at kunne synge under vand.

- Hun åbner munden og får en masse vand ind, men hun holder en luftboble, og det er den, hun synger igennem, forklarer Laila Skovmand om sin kollega, Nanna Bechs, sangteknik.

Onsdag og torsdag bliver instrumenterne fintunet under flere timer lange øveseancer - fredag og lørdag kan man så nyde resultatet i Kulturhuset Kappelborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland