Fætre tiltalt for had-drab: I dag afgøres skyldsspørgsmålet

To fætre er tiltalt for manddrab efter de overfaldt en 42-årig rumæner, der senere afgik ved døden. Onsdag afgøres skyldsspørgsmålet.

En efterårsnat 2018 blev en 42-årig rumæner overfaldet på Sophus Thomsens Gade i Hirtshals. Overfaldet var så voldsomt, at den 42-årige tidligt om morgenen på fundet død på gaden. 

To fætre er tiltalt for det voldsomme overfald. Én erkender sig skyldig i grov vold, mens den anden nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden har dog valgt at tiltale de to mænd for manddrab og ikke grov vold mod døden til følge. Derudover går anklagemyndigheden efter en skærpet dom, fordi de mener, der er tale om en såkaldt hadforbrydelse, fordi det 42-årige offer var homoseksuel og havde lagt an på den ene af de tiltalte. 

Skyldsspørgsmålet bliver afgjort ved retten i Hjørring onsdag. 

Lokkede med sex

Overfaldet fandt sted en sen nat i oktober 2018, efter de tre mænd havde været i byen Admiralen i Hirtshals. Den 42-årige rumæner havde lagt an på den ene af de tiltalte. På grund af det - og fordi de tiltalte mente, at den 42-årige var pædofil - besluttede de sig for, at han skulle have tæsk. 

Den ene af de tiltalte lokkede herefter offeret ud på gaden, under påskud af at de skulle hjem i seng sammen. Udenfor stod den anden af de tiltalte klar, og de de nåede til Sophus Thomsens Gade overfaldt de manden. 

Onsdag bliver det afgjort, om de tiltalte kendes skyldig i manddrab. Det vides endnu ikke, om strafudmålingen også finder sted onsdag. 


Seneste nyt

fra Nordjylland