I fængsel for at dræbe sønner

Kvinden, der dræbte begge sine sønner, er egnet til almindelig fængselsstraf, viser mentalundersøgelse.

Den 30-årige kvinde fra Frederikshavn, der i december dræbte sine to sønner, er egnet til almindelig straf. Kvinden har under sin varetægtsfængsling fået foretaget en såkaldt mentalundersøgelse, som blandt andet skal afklare, om hun er sindssyg eller var det i gerningsøjeblikket. Havde det været tilfældet, ville sagen formentlig være endt i en dom til psykiatrisk behandling. Men moren var ikke sindssyg, da hun dræbte sønnerne.

- Hun er efter mentalundersøgelsen blevet vurderet strafegnet. Vi regner med, at sagen kommer til at køre som en tilståelsessag, og lige nu ser statsadvokaten på, om betingelserne for det er opfyldt, siger politiadvokat Peter Rask til Ritzau.

Den 30-årige kvinde boede alene i kvarteret Enghaven sammen med sine to børn. Naboer har fortalt, at kvinden fremstod som en god og kærlig mor, og nyheden om drabene kom derfor som et chok for beboerne i kvarteret.

Det var kvinden selv, der ringede til politiet for at fortælle, hvad hun havde gjort. Efter alarmopkaldet forsøgte hun at tage sit eget liv.

Det hører til de absolutte sjældenheder, at kvinder dræber deres egne børn. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Ugeskrift for Læger er kvinderne stort set forsvundet fra de statistikker, hvor forældre slår deres børn ihjel. Statistikken, der er baseret på udviklingen i Fyns og Sønderjyllands Amter fra 1972 til 2005, viser også, at antallet af forældres drab på børn er faldet markant i perioden.

I langt de fleste tilfælde er det faren, der er gerningsmanden, og ifølge undersøgelsen har op mod 80 procent af gerningsmændene i sager om familiedrab psykiske problemer.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland