I fare for lukning

Jammerbugt Kommune har valgt at tilbagekalde tilladelserne til seks opholdssteder for udsatte børn og unge efter kritik.

Jammerbugt Kommune trækker tilladelserne tilbage til seks opholdssteder, der drives under Jammerbugtens Børne- og Familiecenter. Det bekræfter borgmester Mogens Gade (V) til TV2/Nord.

Tilbagetrækningenkommer, efter at flere tidligere ansatte, blandt andet fra Kernehuset i Brovst, har fortalt om forholdene på opholdsstederne i pressen.

Kernehuset ejes af Jes Simmelsgaard, som er privat ejer af de seks opholdssteder og en skole, der tilsammen omsætter for knap 50 mio. kr. årligt. 

Flere tidligere ansatte kritiserer Simmelsgaard for at have så megen fokus på at tjene penge, at han ikke ville bevilge de ansatte kurser i, hvordan man skulle behandle børn og unge med ADHD. Det afviser Jes Simmelsgaard og tilføjer, at der nu er rettet på de kritiserede forhold.

Jammerbugt Kommune har været på flere uanmeldte besøg i løbet af 2010. Her har man blandt andet konstateret uhumske forhold og mangel på personale. 

En gruppe ansatte fra opholdsstederne møder hertil formiddag op på rådhuset i Aabybro for at udtrykke deres utilfredshed.

Jammerbugtens Børne- og Familiecenter kan vælge at anke kommunens beslutning til Det Sociale Nævn.


Seneste nyt

fra Nordjylland