I Hobro er eleverne bedst til at score højere karakterer end de burde

Handelsgymnasiet Tradium i Hobro er bedst i Danmark til at løfte eleverne fagligt set i forhold til elevernes sociale og faglige baggrund.

I disse dage bliver der udklækket nye glade studenter rundt om i hele regionen.

quote Eleverne siger, at de har et nærmest efterskole-agtigt forhold til lærerne, og lærerne kærer sig meget om dem. Det er med til at give det der ekstra, så man holder fast tre år igennem uddannelsen.

Anette Skovlykke Nielsen, afdelingsleder på Tradium Hobro.

På Tradium i Hobro skal Anna Husted Abrahamsen tirsdag op til den sidste eksamen i faget afsætning. Hun har indtil nu udelukkende fået 12-taller i samtlige af sine eksamener, og får hun også 12 i den sidste, ender hun med et karaktergennemsnit på 12,4.

- Jeg har det egentlig meget godt. Jeg er lidt spændt, og så glæder jeg mig helt vildt til, at den her halvanden time er gået, siger Anna Husted Abrahamsen umiddelbart inden, hun skal sidde ved det grønne bord.

Man må lægge tre procent til sit gennemsnit, hvis man har et ekstra fag på A-niveau. På den måde kan det lade sig gøre at sprænge karakterskalaen. Det var der to andre studenter på gymnasiet, der gjorde mandag.

Bedste løfteevne i Danmark

Handelsgymnasiet i Hobro er et af de mindste i Danmark. 44 elever bliver studenter i år. Det er første gang at skolen udklækker superstudenter.

- Og når vi så får tre på én gang ud af en årgang på 44, så har vi jo lyst til at råbe det ud i hele verden, lyder det fra en stolt afdelingschef på Tradium i Hobro, Anette Skovlykke Nielsen.

 

Men det er ikke kun superstudenterne, der klarer sig godt i Hobro. Sidste års studenter på handelsgymnasiets fik et karaktersnit på 0,6 over det man kan forvente ud fra deres sociale baggrund.

Det betegnes en ”uddannelsesinstitutions løfteevne”, og ifølge Undervisningsministeriet ligger Tradium i Hobro her på en delt førsteplads på landsplan. Anette Skovlykke Nielsen tror, at den succes kommer af en tæt relation mellem lærer og elever.

- Eleverne siger, at de har et nærmest efterskole-agtigt forhold til lærerne, og lærerne kærer sig meget om dem. Det er med til at give det der ekstra, så man holder fast tre år igennem uddannelsen, forklarer hun.

Prikken over i’et og et nyt 12-tal

Ude på gangen venter Anna Husted Abrahamsens forældre på om hun kommer ud med endnu et 12- tal.

- Man er da stolt af det, men altså det havde vi også været, hvis hun havde fået et lavere gennemsnit, siger Anna Husted Abrahamsens far.

Smilet på Anna Husted Abrahamsens læber indikerer, at den sidste eksamen er gået godt. Endnu et 12-tal er i huen, og Anna kan nu kalde sig student. Nu står den på fest, og på et tidspunkt skal Anna finde ud af hvad det høje snit skal bruges til.

- Jeg tror, at jeg skal bruge det til at komme ind på en uddannelse, men ellers skal jeg ikke bruge dem til noget, siger Anna Husted Abrahamsen med et smil.


Seneste nyt

fra Nordjylland