Ib Poulsen: Asylcentre er ikke en kommunal opgave

00:03

I Thisted Kommune er der ikke konsensus om asylpolitikken. Kommunen har siden 2010 drevet asylcentre for Staten, men står det til DF'eren Ib Poulsen burde det høre op.

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Thisted Kommunes viceborgmester og folketingsmedlem Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti synes, at kommunerne helt skulle afstå fra at drive asylcentre.

Men stod det til viceborgmester Ib Poulsen (DF) skulle Thisted og de andre nordjyske kommuner holde sig til de normale opgaver.

- Det er ikke en kommunal opgave at drive asylcentre, og det skal man holde sig lang fra. Vi er sat i verden for at servicere borgerne på kerneområderne med skoler, ældrepleje osv, siger Ib Poulsen.

Mens der er forholdsvis enighed om asylpolitikken i Jammerbugt og Vesthimmerland er emnet et stadigt stridspunkterne i Thisted Kommune, selv om borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre) har en anden mening,

- Jeg vil faktisk ikke købe den præmis, om at vi skulle være så uenige. Jeg vil faktisk mene, at vi har haft ro og været enige om, at løfte denne opgave siden 2010, siger Lene Kjelgaard Jensen.

I Thisted Kommune er der skabt 200 job på asylcentrene , men det tal imponerer ikke Ib Poulsen. Heller ikke selv om der er mange andre økonomiske gevinster ved at huse de mange asylansøgere.

- De 200 personer, der får brød på bordet ved at gå på arbejde på asylcentrene kan selvfølgelig være glade og tilfredse, men jeg mener ikke at man kan bygge et velfærdssamfund op med det regnestykke. Statens udgifter med asylcentrene er så høje, at også kommunerne får en del af regningen, siger Ib Poulsen.

På trods af byrådets beslutning om at drive asylcentre er diskussionen i Thisted stadig er spørgsmål om for eller imod for Ib Poulsen.

- Jeg er gået imod asylcentrene hver gang, og er gået til valg på det sidste gang. Rigtig mange bakkede op om det synspunkt, at Thisted Kommune ikke skal være et sted, der driver asylcenter, siger Ib Poulsen.