IC4 debut i Aalborg

 IC4 debut i Aalborg

Det længe ventede IC4 tog fik torsdag morgen sin jomfrutur på strækningen Aalborg-København

Debuten 8.59 torsdag morgen, har været nærmest hemmelig fra DSB?s side. Man har ikke villet have for meget opmærksomhed, da det nye italienske togsæt ikke indgår 100 procent i køreplanen endnu:
- Det må forventes at IC4 akkurat som IC3, Øresundstogene og andre nye tog før dem vil lide af nogen børnesygdomme, som skal justeres undervejs, fortæller DSB?s administrerende direktør, Søren Eriksen i en pressemeddelelse.

Det italienske firma AnsaldoBreda skulle oprindeligt have leveret togsæt allerede for fem år siden, men talrige forsinkelser har igen og igen udsat leverancen. En af de første passagerer synes tålmodigheden har været stor:
- Jeg synes simpelthen det er uden sidestykke, man kan ikke være tålmodig så længe, som DSB, især ikke når det er et italiensk firma, siger Annette Jensen, Saltum, der ofte kører strækningen Aalborg-København.

DSB har fået leveret to ud i alt 84 togsæt. Det italienske firma fik i maj i år et ultimatum om, at der skulle være 14 togsæt klar til drift inden maj 2009. Nu er det første altså på vej igennem Jylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland