Idræts-aspiranter i hård kamp om pladserne

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Klorvandet har nemlig skyldet sveden væk på de fysisk pressede aspiranterne til Aalborg Universitets idræt-optagelsesprøve.

Aalborg universitets idrætsuddannelse holdt i dag optagelsesprøve for godt 150 aspiranter, der alle håbede på at få en plads på studiet. Men det var hårdt at præstere i vand, særligt når man skulle være blandt de cirka 30 bedste for at få en plads på studiet.

De resterende pladser på studiet, hvilket vil sige cirka 120, besættes først når kvote 1 ansøgningen slutter.

- Det er virkelig hårdt, synes jeg. Jeg er slet ikke vant til at svømme, så det er klart den hårdeste del af det, siger Mads Lærke.

- Hovedparten af dem klarede det godt, og så er der nogen, der ikke klarede svømmedelen så godt, men størstedelen klarede det godt, siger lektor Jesper Franch, der var med til at vurdere aspiranternes præstationer.

For de, der ikke følte sig helt tilpas i det kolde vand, var der heldigvis håb. Til optagelsesprøven fik de også chancen for at vise deres værd både med boldspil, gymnastik og dans.

Mads Lærke var fortrøstningsfuld og håbede på bedre resultater, så snart han fik lov at vise sine evner oppe af det kolde vand

- Jeg håber da bare, at jeg kan få en plads, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland