Idrætsfolk jubler over Landsstævne

Hos idrætsudøvere i Nordjylland blev onsdagens nyhed om, at Landsstævnet kommer til Aalborg, modtaget med stor glæde.

Gymnastik har altid været en stor del af nordjyden Janus Bjerres liv. Siden 1985 har han været med til Landsstævnet hver eneste gang - også som en del af DGI's Verdenshold. For ham er Landsstævnet en stor begivenhed, og at det kommer til Nordjylland for første gang nogensinde i 2017 gør det absolut ikke mindre specielt.

- Det bliver super, super spændende at være en del af, siger han og tilføjer:

- Selvom det nok også bliver hårdt arbejde at arrangere, for DGI har nok brug for hjælp fra os lokale.

Også i Idrætsforeningen PGU i Pandrup er glæden stor over, at Landsstævnet kommer til Nordjylland.

- Vi har længe gået og håbet på, at det ville komme til Aalborg, og nu kommer det endelig. Yes!, siger formand for PGU, Inger Kristensen.

Og selv om Landsstævnet bliver holdt i Aalborg, så regner hun med, at det også får stor betydning for idrætsforeningen i Pandrup.

- Jeg håber, at vi kommer til at mærke en større efterspørgsel på idrætten, og at vi får mange flere medlemmer. Og det tror jeg helt sikkert er en mulighed, for når der kommer så meget fokus på idræt, som der gør under et Landsstævne, så tror jeg også, at flere melder sig ind i de lokale foreninger, siger hun.

Inden det bliver Aalborgs tur til at afholde Landsstævnet, afholdes det til sommer i Esbjerg. Her er der indtil videre 600 nordjyske deltagere plus mange nordjyske efterskoler tilmeldt.


Seneste nyt

fra Nordjylland