Idrætstilbud til de små byer

 Idrætstilbud til de små byer

Nye idrætstilbud som floorball, boksning og zumba lokker masser af borgere på landet hen i den lokale hal. Aalborg Kommune har succes med projektet Idræt i landdistrikterne.  

Befolkningen i små byer er mere end villige til at afprøve nye og anderledes idrætstilbud, når bare det tilbydes, der hvor de bor. Aalborg Kommune har haft stor succes med at få trænere fra idrætsforeninger i Aalborg by til at stå for aktiviteter ude på landet. 

I Hou har der været 86 deltagere til zumba, 30 til karate og 70 til spinning.

- Det har været en kæmpe succes, og de nye aktiviteter har trukket folk til, som vi ellers ikke har set i idrætsforeningen. Vores hal har fået et boost, og folk har fået øjnene op for de mange muligheder, der er i lokalområdet, siger Helle Martinsen, der er næstformand i Hou Gymnastik- og Idrætsforening.

Aalborg Kommune er af Kulturministeriet udpeget som en af Danmarks syv breddeidrætskommuner.

Mellem 10 og 40 borgere er typisk mødt op til de aktiviteter, der tilbydes fire uger af gangen. Og det glæder rådmand Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.), at tilslutningen til aktiviteterne på landet har været så stor.

- Projektet skaber liv i landdistrikterne og de mindre bysamfund. Og de aktiviteter, der tilbydes, er typisk noget, der ikke i forvejen er i lokalsamfundet, så på den måde får aktiviteterne flere til at være fysisk aktive, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Projekt Idræt i landdistrikterne startede op i efteråret 2010 i Hou, Farstrup og Kystbyerne (Mou, Egense og Dokkedal). I foråret 2011 kommer yderligere fire småbyer med, nemlig Ulsted, Tylstrup, Sønderholm og Skørbæk-Ejdrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland