Igen plads til pendlerne

Efter en måned med gratis tog i Nordjylland er gratisterne nu væk og der er igen plads i togene.

En måned med gratis tog mellem Frederikshavn og Hobro er nu slut. I dag var der igen billetkontrol, og det kunne ses på antallet af passagerer.

Hvor det i september var trangt med plads, kan man nu igen sidde ned under turen. Og selvom det har været billigere, er de faste pendlere glade for, at der igen er siddepladser.

-Det er skønnere nu, for nu kan man komme ind i toget. Jeg vil meget hellere betale og få en plads, end at køre gratis og stå op, siger Katrine Jonstrup, der er salgselev.

-Det var slemt. Gamle mennesker og små børn stod op alle steder, og hvis man sad inderst et sted, så kunne man ikke komme ud på sin station. Det har ikke været rart, selvom det var gratis, siger Signe Holm Petersen, der er frivilligkoordinator og fast pendler.

Den gratis kørsel var en kompensation for de 13 måneder, hvor jernbanebroen over Limfjorden var lukket. DSB oplevede en stigning i passagertallet på hele 78 procent i september i år i forhold til september 2011. Men her - dagen efter at de gratis ture er slut - er der igen masser af tomme sæder.

Selvom den gratis ordning har været en succes, så har DSB ikke planer om at gøre noget tilsvarende. Nu er det hverdag igen.

- Der er ingen tvivl om, at når det kommer til at koste noget at tage med toget, jamen så er der nok nogle, der vælger en anden løsning, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef ved DSB.


Seneste nyt

fra Nordjylland