Ikea på vej til Aalborg

Den svenske møbelkæde Ikea vil både udvide sine eksisterende varehuse og bygge nye - sandsynligvis i også et i Aalborg. Det sker, efter et flertal i Folketinget har revideret planloven

Ikea er ikke sen til at udnytte, at miljøminister Connie Hedegaard (Kons.) netop har fået flertal i Folketinget for at lempe planloven.

Møbelkæden, som i dag omfatter fire varehuse i Danmark, venter at investere mindst 1,2 milliarder kroner i nye varehuse og i at udvide de eksisterende.

Den reviderede lov vil også betyde, at Ikea åbner for op mod 500 nye arbejdspladser, oplyser kædens ekspansionschef, Jette Jørgensen.

- Før den nye planlov måtte vi ikke udvide med en eneste kvadratmeter. Nu er situationen heldigvis en helt anden, siger hun i en pressemeddelelse.

Lempelsen af planloven giver lovhjemmel til, at Ikea blandt andet kan bygge nyt i Odense og etablere sig i Aalborg. Desuden kan møbelkæden udvide varehusene i Århus og Gentofte.

- Et Ikea-varehus koster omkring 400 millioner kroner at bygge, og den daglige drift kræver 200-250 job. Dertil skal lægges en række eksterne job, tilføjer ekspansionschefen.

Siden 2003 er Ikeas omsætning vokset med 65 procent til nu 1,85 milliarder kroner årligt. Varehusene i Taastrup, Gentofte, Odense og Århus besøges hvert år af 6,5 millioner kunder.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland