Ikke nødvendigt at sende bro i udbud

[size=2]Banedanmark havde ikke behøvet at sende arbejdet på broklappen til udbud, det mener både politikere og en professor. [/size]

Den nye broklap med de mange dårlige svejsninger er lavet i Polen, fordi Banedanmark sendte opgaven i udbud, men det var slet ikke nødvendigt, lyder det fra lere sider.

Men det er nødvendigvis ikke, de rigtige regler de har fulgt. For ifølge artikel 31 i udbudsregulativet, er der en undtagelsesbestemmelse, der siger, at man i særlige tilfælde kan undgå at sende arbejdet i udbud.

- Jeg synes, at det er sørgeligt, at man ikke har forsøgt at undersøge det inden, og det understreger jo at BaneDanmark og Transportministeren overhovedet ikke har prioriteret den her reperation, som er vigtig for rigtig mange nordjyske togpendlere, siger Karsten Lauritzen, der er medlem af transportudvalget.

Også professor i udbudsret Steen Treumer bakker op om Karsten Lauritzen.

I tilfælde hvor der opstår noget helt uforudset, det kunne for eksempel være et jordskælv eller en oversvømmelse, som kræver, at man handler her og nu, og ikke kan vente et halvt år, så er der mulighed for at indgå en kontrakt uden at udbyde den i det konkrete tilfælde, siger han.

Det betyder nu at sagen havner på ministerens bord.

- Ministeren skal nu stå skoleret for transportudvalget. Det er bare slet ikke godt nok, siger Karsten Lauritzen.


Seneste nyt

fra Nordjylland