Ild i spagnum: 35 mand kæmper med brand på mosebrug

Spagnumbunker ved Pindstrup Mosebrug er brudt i brand, og blæsten besværliggør slukningsarbejdet for beredskabet.

35 mand fra beredskabet i Aabybro og Pandrup samt Beredskabsstyrelsen i Thisted knokler søndag aften for at få slukket brand i bunker med spagnum ved Pindstrup Mosebrug i Store Vildmose nord for Nørhalne.

Branden er opstået en kilometer fra Holtebakkevej og ind i mosen, lidt væk fra selve fabrikken.

Meldingen om branden kom klokken 18.07, og indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen forudser, at slukningsarbejdet kommer til at trække ud.

- Vi slås med vinden, som driver gløder ud over marken. Det, vi er mest bekymrede for, er brandspredning ud i mosen. Jeg tror, resten af aftenen kommer til at gå med at få styr på branden, siger indsatslederen.

Han anslår, at slukningsarbejdet strækker sig over et område på 300x300 meter. Det er dog et forsigtigt bud, understreger han, da det er svært at vurdere.

- Det er ikke så stort arealmæssigt, men vi er bange for, at det springer rundt. Nu har vi lavet en standsningslinje, der er vædet med vand, siger han.

Besværligt slukningsarbejde

Arbejdet har været besværliggjort af, at beredskabets køretøjer ikke har kunnet køre gennem mosen ud til branden. Derfor har folk fra Pindstrup Mosebrug kørt vand ud med traktorer og egne vogne. Ved mosebruget er man vant til at håndtere små brande.

- Mosebrugets folk kører i pendulfart, så vi kan holde vandforsyningen derude, siger Claus Bisgaard Hermansen.

Beredskabsstyrelsen har ved 21-tiden lavet en slangevej, så beredskabet selv kan transportere vand til branden.

Det er endnu uvist, hvorfor branden er opstået.

- Der går nogle gange ild i dyngerne herude, og så tror jeg, at vinden har gjort, at branden her til aften er blevet så omfangsrig, siger indsatslederen.

 
 
Foto: Bruno Stagsted
 
 
Foto: Bruno Stagsted
 
 
Foto: Bruno Stagsted
 
 
Foto: Bruno Stagsted

Seneste nyt

fra Nordjylland